De lancering van het mainnet, die naar verwachting op 14 april zal plaatsvinden, bevat vier Ethereum-verbeteringsprotocollen.

Na maanden van planning heeft de Ethereum-gemeenschap een tijdlijn opgesteld voor de aanstaande upgrade van Berlijn, een belangrijke mijlpaal in de ontwikkelingsroadmap

Het is de bedoeling dat Berlijn live gaat op het Ethereum-mainnet in blok 12.244.000, of 14 april, schreef Tim Beiko maandag. Ropsten, het eerste testnet dat wordt geüpgraded, staat gepland voor 10 maart. De Goerli- en Rinkeby-netwerken zullen naar verwachting in stappen van een week worden geüpgraded op respectievelijk 17 maart en 24 maart.

Ethereum-node-operators wordt geadviseerd om zo snel mogelijk te upgraden naar een Berlijn-compatibele versie voor de drie testnets en vóór 7 april voor het mainnet. Beiko legde uit:

„Operators van Ethereum-knooppunten moeten hun knooppunten upgraden voorafgaand aan de vorkblokkering op de netwerken waaraan ze willen deelnemen. Vanwege de variabiliteit in de bloktijd, wordt het aanbevolen om een ​​aantal dagen voor de verwachte datum bij te werken.“
Beurzen , wallet-serviceproviders en Ether ( ETH ) -tokenhouders hoeven niets te doen om de upgrade mogelijk te maken.

In totaal worden vier Ethereum Improvement Protocols, of EIP’s, geïmplementeerd via Berlijn. Ze bevatten:

EIP-2565, wat de kosten van de ModExp-precompilatie verlaagt
EIP-2929, die bepaalde gaskosten verhoogt
EIP-2718, dat een nieuw transactietype introduceert
EIP-2930, inclusief een transactietype met optionele toegangslijsten.

Berlijn volgt de upgrades van Istanbul en Muir Glacier, die respectievelijk in december 2019 en januari 2020 plaatsvonden. De huidige upgrade is vernoemd naar Devcon 0, die plaatsvond in Berlijn. De volgende geplande upgrade van Ethereum zal Londen heten, waar Devcon 1 plaatsvond.

Ethereum zit nog steeds op het momentum van de uitrol van Ethereum 2.0 in december 2020 . Eth2 start een meerjarige upgrade van het blockchain-netwerk terwijl het probeert over te schakelen van zijn bestaande proof-of-work-consensus naar een proof-of-stake-model .

De ETH-prijs steeg maandag met 6,5% tot $ 1.767. Tegen de huidige waarden heeft Ethereum een ​​totale marktkapitalisatie van $ 201 miljard.

Kategorien: Bitcoin