De recente correctie van Bitcoin zou retailgedreven kunnen zijn, speculeert de CEO van Nexo.

Prijsherinneringen in stierenmarkten kunnen zich voordoen in een algemeen macro-bulkig decor.
6482 Totaaloverzicht

De prijs van Bitcoin (BTC) is substantieel gedaald sinds 8 januari, met een totale daling van meer dan $10.000 op het moment van publicatie. Particuliere beleggers zouden deel kunnen uitmaken van de redenering achter de daling, volgens Nexo CEO Antoni Trenchev.

„De prijscorrectie die we zien is veroorzaakt door retailbeleggers die het Bitcoin Bank voorbeeld volgen van instellingen die de Bitcoin high hebben gecreëerd“, vertelde hij Cointelegraph op 11 januari, en voegde eraan toe:

„Toen BTC eenmaal voorbij de $40K was, waren de inkomsten op een hoogtepunt dat kleinere beleggers, die begrijpelijkerwijs meer geneigd zijn om snel te verkopen, heeft getriggerd. Er is de laatste dagen een vlaag van verkooptransacties geweest – de prijsdaling van BTC is het resultaat van een opeenstapeling van deze transacties.

Na de recordhoogte van 2017, bijna 20.000 dollar, verdubbelde Bitcoin snel, en sloeg bijna 42.000 dollar per munt tegen 8 januari. In de dagen daarna daalde de digitale asset met ongeveer 28%, tot bijna $30.100.

Prijsstijgingen komen vaak met terugtrekkingen, hoewel een retracement niet noodzakelijkerwijs het einde van een totale macrostier markt aangeeft. Dus wat zou een macro Bitcoin top signaleren?

„Er zijn een paar waarneembare tekenen om voor te kijken,“ vertelde Trenchev Coitelegraph op 8 januari. „Verordening, bijvoorbeeld, heeft een krachtige invloed op de markt,“ merkte hij op. „Regelgeving die de regels voor crypto lijkt aan te scherpen, kan nieuwe kopers afschrikken.“

Verenigde Staten regelgevers hebben hun betrokkenheid bij de crypto ruimte de laatste jaren opgevoerd – mogelijk het teken van een rijpende industrie

Verschillende juridische acties zijn onlangs in de schijnwerpers komen te staan, waaronder een voorstel van de Amerikaanse overheid om digitale activa die uit de beurzen worden teruggetrokken, op te sporen.

„Er is zelfs potentieel voor over-spanning op de kop om een bepaald niveau van crash te veroorzaken, hoewel ik betwijfel of het een te grote zorg zou zijn,“ zei Trenchev. „Elk jaar sinds 2013 is er een ‚crash‘ geweest van ongeveer 25% van een piek eerder in dat jaar, en toch zijn we hier met BTC aan het raken van hoogtes die het nooit eerder heeft gehad,“ voegde hij eraan toe. „Correcties als deze zijn een onvermijdelijk aspect van het marktgedrag,“ zei hij op 8 januari, verwijzend naar een kleinere correctie die op die dag plaatsvond.

„Zoveel wordt gemaakt van institutionele betrokkenheid als het gaat om de beweging van de bitcoinprijs, en terecht – maar de detailhandel is iets om nauwlettend te kijken naar tekenen die de markt heeft overtroffen,“ legde Trenchev uit. „Velen zullen in paniek raken, hun winst nemen en weglopen – wat een domino-effect kan hebben op de rest van de markt“.

In de tweede helft van 2020 was er een opmerkelijke hoeveelheid Bitcoin-aandacht van mainstream-reuzen, zoals MicroStrategy en MassMutual, waardoor deze stier mogelijk anders loopt dan in de jaren daarvoor.

Kategorien: Crypto